Page 204 - kayseri_mutfagi
P. 204
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Halka
Mayayı besleyip 5 dakika bekletin. Tereyağını, sıvı yağı, tuzu
MALZEMELER ve yumurta akını karıştırın.
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya Mayayı suya ekleyip karıştırın. Un ekleyip yumuşak bir hamur
2 yumurta elde edin. Mayalanması için 30 dakika bekletin.
1 su bardağı eritilmiş tereyağı Hamurdan eşit büyüklükte bezeler elde edin. 30 cm uzunlu-
1 çay bardağı ılık su ğunda 1 cm kalınlığında uzun yuvarlak şeritler açın.
1/2 su bardağı zeytinyağı Şeritleri “U” şekline getirin. Hamurun kapalı tarafını ortaya
1 çay kaşığı toz şeker gelecek şekilde ikiye katlayın. Uçlarına bastırın. Diğer bezelere
1 tatlı kaşığı tuz de aynı işlemi uygulayın. (“U” şekline getirmeden düz çubuk
3 yumurtanın sarısı olarak da yapabilirsiniz.)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker Zeytinyağı, yumurta ve şekeri halka hamurların üzerine sürün.
2 tatlı kaşığı çörek otu Çörek otu ve susam serptikten sonra mayalanması için 30
1 tatlı kaşığı susam dakika bekleyin. Ardından 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından alıp 15 dakika daha 100 derecede tekrar pişirin.
Not: 2. pişirme işlemini daha uzun ömürlü ve gevrek olması
için uygularız.
204