Page 212 - kayseri_mutfagi
P. 212

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                          Kus Kus Pilavı











                                                        Kuru soğanları yemeklik doğrayın.
                                 MALZEMELER
                    250 gr orta yağlı kuzu eti kıyması  Biber ve domatesleri ufak ufak doğrayın.
                              3 su bardağı kuskus       Zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyup kıymayı kavurun.
                                  4 adet domates        Suyunu çeken kıymaya soğanları ilave edip 5 dakika daha
                                 2 adet sivri biber     kavurun.
                                    3 adet soğan
                                   150 gr tereyağ       Tuz, karabiber ve salça ilave edip birkaç dakika daha kavur-
                          1/3 cay bardağı zeytin yağı   duktan sonra, domates ve biberleri ekleyip kısık ateşte 7-10
                    1/2 yemek kaşığı domates salçası    dakika daha pişirin.
                       ½ yemek kaşığı biber salçası     Kuskusları 10 dakika haşlayın.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz      Haşlanan kuskusları süzdükten sonra sosla karıştırın.
                                                        Hazır olan pilavı servis edin.





































          212
   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217