Page 212 - kayseri_mutfagi
P. 212
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kus Kus Pilavı
Kuru soğanları yemeklik doğrayın.
MALZEMELER
250 gr orta yağlı kuzu eti kıyması Biber ve domatesleri ufak ufak doğrayın.
3 su bardağı kuskus Zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyup kıymayı kavurun.
4 adet domates Suyunu çeken kıymaya soğanları ilave edip 5 dakika daha
2 adet sivri biber kavurun.
3 adet soğan
150 gr tereyağ Tuz, karabiber ve salça ilave edip birkaç dakika daha kavur-
1/3 cay bardağı zeytin yağı duktan sonra, domates ve biberleri ekleyip kısık ateşte 7-10
1/2 yemek kaşığı domates salçası dakika daha pişirin.
½ yemek kaşığı biber salçası Kuskusları 10 dakika haşlayın.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz Haşlanan kuskusları süzdükten sonra sosla karıştırın.
Hazır olan pilavı servis edin.
212