Page 228 - kayseri_mutfagi
P. 228

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                  Su Böreği











                                                        Yumurta, tuz ve suyu bir kaba alıp çırpın. Unu azar azar ekle-
                                 MALZEMELER             yerek pürüzsüz sert bir hamur yoğurun. Hamurdan 7 tane beze
                                  7 adet yumurta        çıkartın ve 30 dakika dinlendirin.
                                  8 su bardağı un
                                  1 çay bardağı su      Zeytinyağı ve tereyağında kıymayı kavurun. Kıyma suyunu
                                    400 gr kıyma        çekince, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edip 2 dakika
                                  100 gr tereyağı       daha kavurup altını kapatın.
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı    Tencereyi suyla doldurup tuz ve zeytinyağı ekleyip ocakta
                              1/2 demet maydanoz        kaynatın.
                                  1 tatlı kaşığı tuz    Ayrı bir kaba soğuk su doldurun.
                           200 gr eritilmiş tereyağı
                             1 çay kaşığı karabiber     1 tane bezeyi oklava ile açarak tepsiye yayın, üzerine eritilmiş
                                  1 çay kaşığı tuz      tereyağı ve kıyma harcını ekleyin. İkinci bezeyi de aynı şekilde
                                                        yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya
                                                        bölün ve kesilmiş parçaları kaynayan suda 2 dakika pişirdikten
                                                        sonra soğuk su dolu kaba batırıp çıkartın.
                                                        Hamurun suyunu süzerek tepsiye yayın. Son beze hariç diğer
                                                        yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın. Sudan çıkan yufka-
                                                        ların yarısından sonra araya kıymalı harcı yayın. Son bezeyi
                                                        haşlanan hamurların üzerine serin.
                                                        Ocak üzerinde yavaş yavaş çevirerek pişirin. Daha sonra diğer
                                                        tarafını çevirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

                                                        Dilimleyip servis edin.


















         228
   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233