Page 228 - kayseri_mutfagi
P. 228
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Su Böreği
Yumurta, tuz ve suyu bir kaba alıp çırpın. Unu azar azar ekle-
MALZEMELER yerek pürüzsüz sert bir hamur yoğurun. Hamurdan 7 tane beze
7 adet yumurta çıkartın ve 30 dakika dinlendirin.
8 su bardağı un
1 çay bardağı su Zeytinyağı ve tereyağında kıymayı kavurun. Kıyma suyunu
400 gr kıyma çekince, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edip 2 dakika
100 gr tereyağı daha kavurup altını kapatın.
1/2 çay bardağı zeytinyağı Tencereyi suyla doldurup tuz ve zeytinyağı ekleyip ocakta
1/2 demet maydanoz kaynatın.
1 tatlı kaşığı tuz Ayrı bir kaba soğuk su doldurun.
200 gr eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı karabiber 1 tane bezeyi oklava ile açarak tepsiye yayın, üzerine eritilmiş
1 çay kaşığı tuz tereyağı ve kıyma harcını ekleyin. İkinci bezeyi de aynı şekilde
yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya
bölün ve kesilmiş parçaları kaynayan suda 2 dakika pişirdikten
sonra soğuk su dolu kaba batırıp çıkartın.
Hamurun suyunu süzerek tepsiye yayın. Son beze hariç diğer
yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın. Sudan çıkan yufka-
ların yarısından sonra araya kıymalı harcı yayın. Son bezeyi
haşlanan hamurların üzerine serin.
Ocak üzerinde yavaş yavaş çevirerek pişirin. Daha sonra diğer
tarafını çevirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Dilimleyip servis edin.
228