Page 7 - kayseri_mutfagi
P. 7

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                     KA Y SERİ MUTF A ĞI








                         İçindekiler


























                         Önsöz ................................................................................................................................ xiii

                         Editörden ........................................................................................................................ xvi


                         KAYSERI YEMEK KÜLTÜRÜ
                         Kayseri Tarihi.................................................................................................................. 21
                         Evliya Çelebi’nin Gözünden 1649 Yılında Kayseri ........................................... 23
                         Kayseri Mutfağının Tarihsel Kökenleri ................................................................ 27

                         Kayseri Bağcılık Kültürü ve Yemek ........................................................................44
                         Geleneksel Kap Kacaklar ............................................................................................46
                         Kayseri’de Yapılan Çorbaların Tarihsel Kökleri ................................................49
                         Diğer Yemekler ...............................................................................................................53
                         Kayseri Ekmekleri .........................................................................................................59

                         Gilaburu ............................................................................................................................ 61
                         Mantı ..................................................................................................................................63
                         Pastırma ............................................................................................................................65
                         Sucuk .................................................................................................................................69

                         Tatlılar ................................................................................................................................71
                         Yağlar .................................................................................................................................. 73
                         Kayseri Ağzında Mutfak Kültürü ile İlgili Kelimeler  ....................................... 74



                                                                                                                        vii
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12