Page 7 - kayseri_mutfagi
P. 7
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
İçindekiler
Önsöz ................................................................................................................................ xiii
Editörden ........................................................................................................................ xvi
KAYSERI YEMEK KÜLTÜRÜ
Kayseri Tarihi.................................................................................................................. 21
Evliya Çelebi’nin Gözünden 1649 Yılında Kayseri ........................................... 23
Kayseri Mutfağının Tarihsel Kökenleri ................................................................ 27
Kayseri Bağcılık Kültürü ve Yemek ........................................................................44
Geleneksel Kap Kacaklar ............................................................................................46
Kayseri’de Yapılan Çorbaların Tarihsel Kökleri ................................................49
Diğer Yemekler ...............................................................................................................53
Kayseri Ekmekleri .........................................................................................................59
Gilaburu ............................................................................................................................ 61
Mantı ..................................................................................................................................63
Pastırma ............................................................................................................................65
Sucuk .................................................................................................................................69
Tatlılar ................................................................................................................................71
Yağlar .................................................................................................................................. 73
Kayseri Ağzında Mutfak Kültürü ile İlgili Kelimeler ....................................... 74
vii