Page 379 - kayseride_ticaret_ve_sanayi
P. 379

Kayseri’de Ticaret ve Sanayi

            Kayseri, Bazı Tarım Ürünleri (2017, da., ton)
                  Cinsi       Alan      Miktar         Cinsi         Alan      Miktar
             Buğday           1.478.262  318.267 Fiğ (Macar, Yeşil ot)  23.977   29.389
             Arpa             1.141.673  303.854 Yulaf (Dane)          17.248     4.557
             Şeker Pancarı    1 53.934   783.239 Fasulye (Kuru)        15.805     3.152
             Çavdar            148.945    49.883 Mısır (Dane)           4.071     2.772
             Yonca (yeşilot)   95.054    303.495 Yulaf (Yeşil Ot)       2.600     1.370
             Mısır (silaj)     84.465    437.680 Mercimek (Yeşil)       1.415      176
             Patates           74.800    291.020 Tritikale               515       695
             Nohut             62.474      6.871 Burçak                  500       450
             Korunga (Yeşil ot)  49.700   55.431 ------                 ------    ------
             Fiğ (Adi, Yeşil ot)  33.900  28.485 Toplam              3.390.421  2.621.011
            Kaynak: İl Tarım ve Orman Müdürlüğü



                                    Meyvecilik ve Sebzecilik
               Yaklaşık 670 hektar tarım arazisinin yine yaklaşık 6 bin hektarı yani yaklaşık yüzde 1’i
            meyvelik olup elma ve kayısı üretimi ağırlığı oluşturmaktadır. Ülkemizin elma üretimin
            yüzde 3’e yakını ilimizde yapılmakta olup ağırlık Yahyalı bölgesinde.


            Kayseri Meyve İlk 5 Ürün (2002, 2013, bin ton)
                          Ürün Cinsi                Üretim (2002)      Üretim (2013)
             Elma                                               51                 126
             Üzüm                                               21                  34
             Kayısı                                              4                  13
             Zerdali                                             4                  7
             Kiraz                                            0,655                 2
            Kaynak: Rehber












                                                                                   379
   374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384