Page 379 - kayseride_ticaret_ve_sanayi
P. 379
Kayseri’de Ticaret ve Sanayi
Kayseri, Bazı Tarım Ürünleri (2017, da., ton)
Cinsi Alan Miktar Cinsi Alan Miktar
Buğday 1.478.262 318.267 Fiğ (Macar, Yeşil ot) 23.977 29.389
Arpa 1.141.673 303.854 Yulaf (Dane) 17.248 4.557
Şeker Pancarı 1 53.934 783.239 Fasulye (Kuru) 15.805 3.152
Çavdar 148.945 49.883 Mısır (Dane) 4.071 2.772
Yonca (yeşilot) 95.054 303.495 Yulaf (Yeşil Ot) 2.600 1.370
Mısır (silaj) 84.465 437.680 Mercimek (Yeşil) 1.415 176
Patates 74.800 291.020 Tritikale 515 695
Nohut 62.474 6.871 Burçak 500 450
Korunga (Yeşil ot) 49.700 55.431 ------ ------ ------
Fiğ (Adi, Yeşil ot) 33.900 28.485 Toplam 3.390.421 2.621.011
Kaynak: İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Meyvecilik ve Sebzecilik
Yaklaşık 670 hektar tarım arazisinin yine yaklaşık 6 bin hektarı yani yaklaşık yüzde 1’i
meyvelik olup elma ve kayısı üretimi ağırlığı oluşturmaktadır. Ülkemizin elma üretimin
yüzde 3’e yakını ilimizde yapılmakta olup ağırlık Yahyalı bölgesinde.
Kayseri Meyve İlk 5 Ürün (2002, 2013, bin ton)
Ürün Cinsi Üretim (2002) Üretim (2013)
Elma 51 126
Üzüm 21 34
Kayısı 4 13
Zerdali 4 7
Kiraz 0,655 2
Kaynak: Rehber
379