Page 100 - kayseri_mutfagi
P. 100

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                   Bulamaç











                                                        Unu 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun.
                                 MALZEMELER
                               1 çay bardağı pirinç     Kavrulan una tavuk suyu ve yıkanmış pirinci ilave ederek kısık
                                3 yemek kaşığı un       ateşte 20 dakika pişirin.
                            3 yemek kaşığı tereyağ      Tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın ve 5 dakika dinlendirin.
                         8-9 su bardağı tavuk suyu      Tereyağında yakılmış pul biber hafifçe yakın.
                          1 tatlı kaşığı kırmızı biber
                             1 çay kaşığı karabiber     Hazır olan çorbaya tereyağlı pul biberi dökerek servis edin.
                                  1 çay kaşığı tuz














































         100
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105