Page 98 - kayseri_mutfagi
P. 98

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                       Arabaşı Çorbası











                                                        Tavuğu 8 bardak suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra tavuğu
                                 MALZEMELER             kemik ve deriden ayırıp tiftikleyin.
                               1 adet bütün tavuk
                        2 yemek kaşığı biber salçası    Çorbanın hamuru için, 1 su bardağı un ve 5 bardak suyu iyice
                            3 yemek kaşığı tereyağ      çırpın.
                                2 yemek kaşığı un       Tel süzgeçten geçirdiğimiz karışıma tuz ilave ederek kısık ateşte
                             1 tatlı kaşığı pul biber   sürekli karıştırarak pişirin.
                             1 çay kaşığı karabiber     Pişen karışımı geniş bir tepsiye alıp soğutun.
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        Tereyağında salçayı kavurun ve içerisine 2 yemek kaşığı unu
                                    hamuru için         ilave ederek kavurmaya devam edin.
                                 1,5 su bardağı un
                                  6 su bardağı su       Kavrulan un ve salçaya baharatları ilave ederek 1 dakika daha
                                            tuz         kavurup üzerine tiftiklenmiş tavuk eti ve süzdüğümüz tavuk
                                                        suyunu ilave ederek 5 dakika kaynatın.
                                                        Tepsideki soğuyan hamuru dilimleyip tabaklara yerleştirin ve
                                                        üzerine çorbasını dökerek servis edin.
































          98
   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103