Page 98 - kayseri_mutfagi
P. 98
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Arabaşı Çorbası
Tavuğu 8 bardak suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra tavuğu
MALZEMELER kemik ve deriden ayırıp tiftikleyin.
1 adet bütün tavuk
2 yemek kaşığı biber salçası Çorbanın hamuru için, 1 su bardağı un ve 5 bardak suyu iyice
3 yemek kaşığı tereyağ çırpın.
2 yemek kaşığı un Tel süzgeçten geçirdiğimiz karışıma tuz ilave ederek kısık ateşte
1 tatlı kaşığı pul biber sürekli karıştırarak pişirin.
1 çay kaşığı karabiber Pişen karışımı geniş bir tepsiye alıp soğutun.
1 çay kaşığı tuz
Tereyağında salçayı kavurun ve içerisine 2 yemek kaşığı unu
hamuru için ilave ederek kavurmaya devam edin.
1,5 su bardağı un
6 su bardağı su Kavrulan un ve salçaya baharatları ilave ederek 1 dakika daha
tuz kavurup üzerine tiftiklenmiş tavuk eti ve süzdüğümüz tavuk
suyunu ilave ederek 5 dakika kaynatın.
Tepsideki soğuyan hamuru dilimleyip tabaklara yerleştirin ve
üzerine çorbasını dökerek servis edin.
98