Page 96 - kayseri_mutfagi
P. 96

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                            Yoğurt Çorbası (Toğga)











                                                        Yoğurdu 2 bardak su ile çırpın.
                                 MALZEMELER
                                    500 gr yoğurt       Bir yemek kaşığı tereyağında unu kavurun.
                                2 yemek kaşığı un       Kavrulan una tuz ve yoğurdu azar azar ilave edin.
                            3 yemek kaşığı tereyağ      Sonra yıkanmış pirinci ekleyin.
                               1 çay bardağı pirinç
                     2 yemek kaşığı domates salçası     Pirinç açılıncaya kadar karıştırarak pişirin.
                             1 tatlı kaşığı pul biber   Kıvamı çok koyu olduysa 1 bardak sıcak su ilave edin.
                            1 tatlı kaşığı kuru nane
                             1 çay kaşığı karabiber     Kalan tereyağında salçayı kavurun, kavrulan salçaya baharat-
                                  1 çay kaşığı tuz      ları ilave ederek altını kapatın.
                                                        Servis ettiğimiz çorbaya baharatlı sosu ilave ederek servis edin.









































          96
   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101