Page 96 - kayseri_mutfagi
P. 96
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Yoğurt Çorbası (Toğga)
Yoğurdu 2 bardak su ile çırpın.
MALZEMELER
500 gr yoğurt Bir yemek kaşığı tereyağında unu kavurun.
2 yemek kaşığı un Kavrulan una tuz ve yoğurdu azar azar ilave edin.
3 yemek kaşığı tereyağ Sonra yıkanmış pirinci ekleyin.
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası Pirinç açılıncaya kadar karıştırarak pişirin.
1 tatlı kaşığı pul biber Kıvamı çok koyu olduysa 1 bardak sıcak su ilave edin.
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber Kalan tereyağında salçayı kavurun, kavrulan salçaya baharat-
1 çay kaşığı tuz ları ilave ederek altını kapatın.
Servis ettiğimiz çorbaya baharatlı sosu ilave ederek servis edin.
96