Page 92 - kayseri_mutfagi
P. 92
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Börek Aşı
Salçaları yağda kavurun.
MALZEMELER
2 su bardağı Kayseri mantısı Kavrulan salçalara tüm baharatları ilave edip bir dakika kavurup
1 çay bardağı haşlanmış mercimek üzerine 7-8 bardak su ilave ederek 10 dakika kaynatın.
2 yemek kaşığı domates salçası Kaynayan suya Kayseri mantısı ve haşlanmış mercimeği ilave
1 yemek kaşığı biber salçası ederek 15 dakika kısık ateşte pişirin.
1/2 çay bardağı zeytinyağı Hazır olan çorbayı 5 dakika dinlendirip servis edin.
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
92