Page 92 - kayseri_mutfagi
P. 92

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                  Börek Aşı











                                                        Salçaları yağda kavurun.
                                 MALZEMELER
                       2 su bardağı Kayseri mantısı     Kavrulan salçalara tüm baharatları ilave edip bir dakika kavurup
                  1 çay bardağı haşlanmış mercimek      üzerine 7-8 bardak su ilave ederek 10 dakika kaynatın.
                     2 yemek kaşığı domates salçası     Kaynayan suya Kayseri mantısı ve haşlanmış mercimeği ilave
                        1 yemek kaşığı biber salçası    ederek 15 dakika kısık ateşte pişirin.
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı    Hazır olan çorbayı 5 dakika dinlendirip servis edin.
                            1 tatlı kaşığı kuru nane
                             1 tatlı kaşığı pul biber
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz










































          92
   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97