Page 94 - kayseri_mutfagi
P. 94

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                               Un Çorbası











                                                        Kuşbaşı etleri yağda kavurun.
                                 MALZEMELER
                               150 gr kuzu kuşbaşı      Kavrulan etlere salçaları ilave ederek 3 dakika daha kavurun.
                                (ufak doğranmış)        Un da kavrulduktan sonra baharatları ilave edin.
                            1 su bardağı ev eriştesi    Sonra 6 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
                            3 yemek kaşığı tereyağ
                     1 yemek kaşığı domates salçası     Kaynayan çorbaya erişteyi ilave ederek 10-15 dakika pişirin.
                          1 tatlı kaşığı biber salçası  Hazır olan çorbayı 5 dakika dinlendirip servis edin.
                            1 tatlı kaşığı kuru nane
                           1 çay kaşığı biber salçası
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz








































          94
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99