Page 94 - kayseri_mutfagi
P. 94
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Un Çorbası
Kuşbaşı etleri yağda kavurun.
MALZEMELER
150 gr kuzu kuşbaşı Kavrulan etlere salçaları ilave ederek 3 dakika daha kavurun.
(ufak doğranmış) Un da kavrulduktan sonra baharatları ilave edin.
1 su bardağı ev eriştesi Sonra 6 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası Kaynayan çorbaya erişteyi ilave ederek 10-15 dakika pişirin.
1 tatlı kaşığı biber salçası Hazır olan çorbayı 5 dakika dinlendirip servis edin.
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
94