Page 90 - kayseri_mutfagi
P. 90

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                         Düğün Çorbası











                                                        Yeşil biberi ince ince doğrayıp tereyağında salça ile kavurun.
                                 MALZEMELER             Kavrulan biberlere tuz, karabiber, kuru naneyi ilave ederek
                           1 su bardağı ince bulgur     karıştırın.
                                 3 adet sivri biber
                            3 yemek kaşığı tereyağ      Salçalı karışımın üzerine 6-7 su bardağı su ve bulguru ilave edin.
                     1 yemek kaşığı domates salçası     20 dakika kısık ateşte pişirin.
                                     1 adet limon       1 limon suyunu sıkıp çorbaya ilave ederek servis edin.
                            1 tatlı kaşığı kuru nane
                              1 çay kaşığı pul biber
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz










































          90
   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95