Page 90 - kayseri_mutfagi
P. 90
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Düğün Çorbası
Yeşil biberi ince ince doğrayıp tereyağında salça ile kavurun.
MALZEMELER Kavrulan biberlere tuz, karabiber, kuru naneyi ilave ederek
1 su bardağı ince bulgur karıştırın.
3 adet sivri biber
3 yemek kaşığı tereyağ Salçalı karışımın üzerine 6-7 su bardağı su ve bulguru ilave edin.
1 yemek kaşığı domates salçası 20 dakika kısık ateşte pişirin.
1 adet limon 1 limon suyunu sıkıp çorbaya ilave ederek servis edin.
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
90