Page 86 - kayseri_mutfagi
P. 86

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                               Kuru Bamya Çorbası











                                                        Kuru bamyaları sirke, tuz ve 5 su bardağı su ile 5-7 dakika haşlayın.
                                 MALZEMELER
                               200 gr kuru bamya        Daha sonra soğuk suyla yıkayın.
                                   250 gr kuzu eti      Yemeklik doğranmış kuru soğanı tereyağında pembeleşene
                         (ufak kuşbaşı doğranmış)       kadar kavurun.
                                1 adet kuru soğan       Ufak doğranmış etleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
                     1 yemek kaşığı domates salçası
                          1 tatlı kaşığı biber salçası  7-8 dakika kadar daha kavurduktan sonra salça, kuru bamyalar,
                                    2 adet limon        limon suyu ve baharatları ekleyin.
                              3 yemek kaşığı sirke      Üzerine yeterince su ilave ederek 15-20 dakika kısık ateşte
                            2 yemek kaşığı tereyağı     pişirip servis edin.
                             1 çay kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz







































          86
   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91