Page 86 - kayseri_mutfagi
P. 86
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kuru Bamya Çorbası
Kuru bamyaları sirke, tuz ve 5 su bardağı su ile 5-7 dakika haşlayın.
MALZEMELER
200 gr kuru bamya Daha sonra soğuk suyla yıkayın.
250 gr kuzu eti Yemeklik doğranmış kuru soğanı tereyağında pembeleşene
(ufak kuşbaşı doğranmış) kadar kavurun.
1 adet kuru soğan Ufak doğranmış etleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası 7-8 dakika kadar daha kavurduktan sonra salça, kuru bamyalar,
2 adet limon limon suyu ve baharatları ekleyin.
3 yemek kaşığı sirke Üzerine yeterince su ilave ederek 15-20 dakika kısık ateşte
2 yemek kaşığı tereyağı pişirip servis edin.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
86