Page 88 - kayseri_mutfagi
P. 88

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                Kurşun Aşı











                                                        Bulgura yarım çay bardağı sıcak su ilave ederek beş dakika
                                 MALZEMELER             bekletin.
                              250 gr kuzu kuşbaşı
                      1 su bardağı haşlanmış nohut      Islanmış bulgura yumurta, un, salça, tuz ilave ederek ele yapış-
                   1 su bardağı haşlanmış mercimek      mayacak hale gelinceye kadar yoğurun.
                                1 adet kuru soğan       Yirmi dakika dinlendirdiğimiz hamurdan ufak parçalar kopa-
                         1/2 yemek kaşığı zeytinyağı    rarak yuvarlak köfteler yapıp bir tepsiye dizin.
                     1 yemek kaşığı domates salçası     Kuşbaşı doğranmış et ve yemeklik doğranmış soğanı yağda
                          1 yemek kaşığı kuru nane      kavurun.
                              1 çay kaşığı pul biber
                             1 çay kaşığı karabiber     Kavrulan ete salça, tuz, karabiber ilave edip üç, dört dakika
                                  1 çay kaşığı tuz      kavurmaya devam edin.
                                     köftesi için       Sonrasında üzerine 7-8 bardak su ilave edin.
                          1 çay bardağı ince bulgur     Su ilave ettikten sonra haşlanmış mercimek ve nohutu ilave
                               100 gr yağsız kıyma      ederek yirmi dakika kısık ateşte pişirin.
                                2 yemek kaşığı un
                                  1 adet yumurta        En son hazırladığımız bulgur köftelerini ilave ederek on dakika
                          1 tatlı kaşığı biber salçası  daha kısık ateşte pişirip üzerine yakılmış kuru nane ve pul
                                 1/2 çay kaşığı tuz     biber ilave ederek servis edin.



























          88
   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93