Page 88 - kayseri_mutfagi
P. 88
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kurşun Aşı
Bulgura yarım çay bardağı sıcak su ilave ederek beş dakika
MALZEMELER bekletin.
250 gr kuzu kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut Islanmış bulgura yumurta, un, salça, tuz ilave ederek ele yapış-
1 su bardağı haşlanmış mercimek mayacak hale gelinceye kadar yoğurun.
1 adet kuru soğan Yirmi dakika dinlendirdiğimiz hamurdan ufak parçalar kopa-
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı rarak yuvarlak köfteler yapıp bir tepsiye dizin.
1 yemek kaşığı domates salçası Kuşbaşı doğranmış et ve yemeklik doğranmış soğanı yağda
1 yemek kaşığı kuru nane kavurun.
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber Kavrulan ete salça, tuz, karabiber ilave edip üç, dört dakika
1 çay kaşığı tuz kavurmaya devam edin.
köftesi için Sonrasında üzerine 7-8 bardak su ilave edin.
1 çay bardağı ince bulgur Su ilave ettikten sonra haşlanmış mercimek ve nohutu ilave
100 gr yağsız kıyma ederek yirmi dakika kısık ateşte pişirin.
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta En son hazırladığımız bulgur köftelerini ilave ederek on dakika
1 tatlı kaşığı biber salçası daha kısık ateşte pişirip üzerine yakılmış kuru nane ve pul
1/2 çay kaşığı tuz biber ilave ederek servis edin.
88