Page 104 - kayseri_mutfagi
P. 104
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Yoğurtlu Yarma Çorba
Buğdayı yıkayıp açılması için sıcak suyun içerisinde 2 saat
MALZEMELER bekletin.
1 su bardağı yarma
(aşurelik buğday) Buğdaylar iyice açılana kadar 45-50 dakika kaynatın ve suyunu
3 su bardağı et suyu süzün.
1 adet yumurta Çorba tenceresinde, yumurta ve unu çırpın.
5 su bardağı süzme yoğurt Üzerine yoğurt, 3 su bardağı et suyu, haşlanmış buğday ve tuzu
2 yemek kaşığı un ilave edin.
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
1 tatlı kaşığı tuz Çorbamız çok koyulaşırsa 1-2 su bardağı su ilave edin.
Tereyağında yakılmış pul biber ve naneyi ilave ederek servis
edin.
104