Page 104 - kayseri_mutfagi
P. 104

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                             Yoğurtlu Yarma Çorba











                                                        Buğdayı yıkayıp açılması için sıcak suyun içerisinde 2 saat
                                 MALZEMELER             bekletin.
                               1 su bardağı yarma
                                (aşurelik buğday)       Buğdaylar iyice açılana kadar 45-50 dakika kaynatın ve suyunu
                              3 su bardağı et suyu      süzün.
                                  1 adet yumurta        Çorba tenceresinde, yumurta ve unu çırpın.
                         5 su bardağı süzme yoğurt      Üzerine yoğurt, 3 su bardağı et suyu, haşlanmış buğday ve tuzu
                                2 yemek kaşığı un       ilave edin.
                            2 yemek kaşığı tereyağı
                             2 tatlı kaşığı pul biber   Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
                                  1 tatlı kaşığı tuz    Çorbamız çok koyulaşırsa 1-2 su bardağı su ilave edin.

                                                        Tereyağında yakılmış pul biber ve naneyi ilave ederek servis
                                                        edin.





































         104
   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109