Page 108 - kayseri_mutfagi
P. 108

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                          Pirinç Çorbası











                                                        Domates ve biberleri küçük doğrayın.
                                 MALZEMELER
                              250 gr kuzu kuşbaşı       Pirinçleri yıkayın.
                               1 çay bardağı pirinç     Küçük doğranmış kuşbaşı etleri tereyağında iyice kavurun.
                                 2 adet sivri biber     Kavrulan etlere salça ve baharatları ilave edip 2 dakika daha
                                  2 adet domates        kavurun.
                            1 yemek kaşığı tereyağı
                     1 yemek kaşığı domates salçası     Domates, biber, 6 bardak su ve pirinç ilave ederek 20-25 dakika
                        1 yemek kaşığı biber salçası    pişirin.
                                     6 bardak su        Hazır olan çorbayı 5 dakika dinlendirip servis edin.
                       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
                            1 tatlı kaşığı karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz







































         108
   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113