Page 108 - kayseri_mutfagi
P. 108
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Pirinç Çorbası
Domates ve biberleri küçük doğrayın.
MALZEMELER
250 gr kuzu kuşbaşı Pirinçleri yıkayın.
1 çay bardağı pirinç Küçük doğranmış kuşbaşı etleri tereyağında iyice kavurun.
2 adet sivri biber Kavrulan etlere salça ve baharatları ilave edip 2 dakika daha
2 adet domates kavurun.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası Domates, biber, 6 bardak su ve pirinç ilave ederek 20-25 dakika
1 yemek kaşığı biber salçası pişirin.
6 bardak su Hazır olan çorbayı 5 dakika dinlendirip servis edin.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
108