Page 112 - kayseri_mutfagi
P. 112

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                          Pehli











                                                        Yıkadığınız kaburganın üzerine zeytinyağını gezdirin ve 2
                                 MALZEMELER             tarafını da eşit kızartın.
                      1 adet kuzu kaburganın yarısı
                                    2 kg patlıcan       Patlıcanları alacalı soyup ardından dörde bölerek parmak
                                  6 adet domates        şeklinde doğrayın.
                                 4 adet sivri biber     Patlıcanların acısını çıkartmak için, hazırladığınız tuzlu suda
                                  10 diş sarımsak       20 dakika bekletin.
                                    3 adet soğan        Soğan, domates ve biberleri iri iri doğrayın.
                     1 yemek kaşığı domates salçası
                        1 yemek kaşığı biber salçası    Doğranmış sebzeleri ve soyulmuş sarımsakları tepsiye alın.
                            2 yemek kaşığı tereyağı     Üzerine tuz, karabiber ve salçayı ilave ederek harmanlayın.
                          1/3 çay bardağı zeytinyağı    Zeytinyağında kavurduğumuz kaburgayı tepsinin ortasına
                            1 tatlı kaşığı karabiber    yerleştirin.
                                  1 tatlı kaşığı tuz
                                                        Üzerine tereyağı parçaları atıp 180 derece fırında üstü kapalı
                                                        2 saat pişirip servis edin.


































          112
   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117