Page 112 - kayseri_mutfagi
P. 112
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Pehli
Yıkadığınız kaburganın üzerine zeytinyağını gezdirin ve 2
MALZEMELER tarafını da eşit kızartın.
1 adet kuzu kaburganın yarısı
2 kg patlıcan Patlıcanları alacalı soyup ardından dörde bölerek parmak
6 adet domates şeklinde doğrayın.
4 adet sivri biber Patlıcanların acısını çıkartmak için, hazırladığınız tuzlu suda
10 diş sarımsak 20 dakika bekletin.
3 adet soğan Soğan, domates ve biberleri iri iri doğrayın.
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası Doğranmış sebzeleri ve soyulmuş sarımsakları tepsiye alın.
2 yemek kaşığı tereyağı Üzerine tuz, karabiber ve salçayı ilave ederek harmanlayın.
1/3 çay bardağı zeytinyağı Zeytinyağında kavurduğumuz kaburgayı tepsinin ortasına
1 tatlı kaşığı karabiber yerleştirin.
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine tereyağı parçaları atıp 180 derece fırında üstü kapalı
2 saat pişirip servis edin.
112