Page 116 - kayseri_mutfagi
P. 116

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                      Sarımsaklı Köfte











                                                        Sarımsakları iyice dövün.
                                 MALZEMELER
                                1 kg yağsız kıyma       Kıymanın içerisine sarımsağı, ekmek içini ve baharatları
                           500 gr ekmek içi (kuru)      ekleyerek yoğurun.
                                   8 diş sarımsak       Eşit büyüklükte parçalar halinde yuvarlayın, üzerine bastırarak
                             1 çay kaşığı karabiber     şekil verin.
                               1 çay kaşığı kimyon      İster kömür ateşinde, ister tavada iki tarafını pişirin.
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        Pişen köfteleri maydanoz, soğan ve sumaklı piyazla servis edin.














































          116
   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121