Page 120 - kayseri_mutfagi
P. 120

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                       Üzümlü Gerdan











                                                        Yarmayı bir gece önce sıcak suya ıslayın.
                                 MALZEMELER
                               1 kg koyun gerdanı       Suda açılan yarmayı süzüp yıkayın.
                               1 su bardağı yarma       Yarmanın üzerine temizlenen gerdanı, tuzu, salçayı ve suyu
                          1 çay bardağı kuş üzümü       ekleyerek en az 1 saat pişirin.
                            5 yemek kaşığı tereyağı     Üzerine kuş üzümünü ilave edip 15 dakika daha pişirin.
                                     4 bardak su
                        2 yemek kaşığı biber salçası    10 dakika dinlendirip servis edin.
                                  1 çay kaşığı tuz














































         120
   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125