Page 122 - kayseri_mutfagi
P. 122

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                        Bayram Yahnisi











                                                        Nohutları akşamdan ıslayın.
                                 MALZEMELER
                             1 kg kemikli koyun eti     Soğanları yemeklik doğrayın.
                                    3 adet soğan        Tereyağında soğanları kavurun.
                               1 çay bardağı nohut      Kavrulan soğanlara salça ve baharatları ekleyip birkaç dakika
                                     4 bardak su        daha kavurmaya devam edin.
                        1 yemek kaşığı biber salçası
                            2 yemek kaşığı tereyağ      Kemikli eti akşamdan ıslatılmış nohut ve suyu ilave ederek 1,5
                             1 çay kaşığı karabiber     saat kısık ateşte pişirip servis edin.
                                  1 çay kaşığı tuz












































          122
   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127