Page 126 - kayseri_mutfagi
P. 126
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Hakırdaklı Lahana Sarması
Hakırdağı bir tavada ısıtıp eritin.
MALZEMELER
1 adet büyük lahana Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika
2 adet kuru soğan kavurun.
1.5 su bardağı pirinç Kavrulan soğanlara, yıkanmış pirinç, salçalar, tuz, karabiber ve
300 gr hakırdak limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kavurup altını kapatın.
400 gr kemikli et Hakırdakları da tencereye ilave edip karıştırın.
½ limon
1 yemek kaşığı domates salçası Hazırladığınız iç harcını biraz soğumaya bırakın.
1 yemek kaşığı biber salçası Lahanayı ortadan ikiye bölün ve bol suda biraz tuz ilave ederek,
½ çay bardağı zeytinyağı yumuşayıncaya kadar haşlayın.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz Haşlanan lahanaları süzüp bir kaba alın.
Lahanaları sarmak için damarlı kısımlarını bıçakla alarak
sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası yeteri büyüklükte parçalara ayırın.
5 diş sarımsak Daha sonra parçaladığınız lahanaların içine harcı yerleştirerek
1 çay kaşığı tuz teker teker sarın.
Tencerenin dibine kemikleri yerleştirin ve üzerine sarmaları
dizin.
Geniş bir kapta 3-4 bardak su ile domates salçası, ufak doğran-
mış sarımsak ve tuzu karıştırıp sosu hazırlayın.
Hazırladığımız sosu tencereye döktükten sonra dolmanın
üzerine ağırlık koyup üstünü kapatın ve ateşe koyun.
Kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Altını kapattıktan sonra 30 dakika dinlendirip servis edin.
126