Page 128 - kayseri_mutfagi
P. 128

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                     Yağbari











                                                        Ciğerleri zeytinyağında yüksek ateşte 2-3 dakika kavurun.
                                 MALZEMELER
                                       1 kg ciğer       İnce ince doğranmış soğanları ilave edip 10 dakika daha kavur-
                                        2 soğan         maya devam edin.
                          5 yemek kaşığı zeytinyağı     Tuz, salça ve toz biberi ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
                       2 tatlı kaşığı domates salçası   Kavrulan ciğerleri soğan piyazı ile servis edin.
                          1 tatlı kaşığı kırmızı biber
                                  1 çay kaşığı tuz
















































          128
   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133