Page 130 - kayseri_mutfagi
P. 130

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                           Soğan Baskısı











                                                        Nohutu ve yarmayı akşamdan suya ıslayın.
                                 MALZEMELER
                            700 gr kemikli kuzu eti     Tereyağını tavada eritip, eti kavurun.
                               1 su bardağı nohut       Nohut ve yarmayı süzüp yıkayın.
                               1 su bardağı yarma       Nohut, yarma, salça, tuz, karabiber ve suyu ilave edip 30 dakika
                              5 yemek kaşığı salça      pişirin.
                            2 yemek kaşığı tereyağı
                                     3 bardak su        Daha sonra doğranmış soğanları da ilave ederek 30 dakika
                             1 çay kaşığı karabiber     daha pişirip servis edin.
                                  1 çay kaşığı tuz












































         130
   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135