Page 134 - kayseri_mutfagi
P. 134
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Pastırmalı Kuru Fasulye
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye Islattığınız fasulyeyi bol suda yıkadıktan sonra 30 dakika
200 gr pastırma haşlayın.
5 adet kuru acı biber İnce ince doğradığımız soğanları ve biberleri tereyağında kavurun.
2 adet domates Kavrulmaya başlayınca salçaları ilave ederek birkaç dakika
2 adet sivri biber daha kavurun.
2 adet kuru soğan
100 gr tereyağı Üzerine doğranmış domatesler ve baharatları ilave edin.
6 bardak sıcak su 6 bardak sıcak su ve haşlanmış kuru fasulyeleri ekledikten
1 tatlı kaşığı domates salçası sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin.
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber Pişen fasulyenin üzerine tereyağı, kuru biber ve pastırmaları
1 çay kaşığı tuz ilave edip 10 dakika daha pişirip servis edin.
134