Page 134 - kayseri_mutfagi
P. 134

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                          Pastırmalı Kuru Fasulye











                                                        Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
                                 MALZEMELER
                          2 su bardağı kuru fasulye     Islattığınız fasulyeyi bol suda yıkadıktan sonra 30 dakika
                                 200 gr pastırma        haşlayın.
                              5 adet kuru acı biber     İnce ince doğradığımız soğanları ve biberleri tereyağında kavurun.
                                  2 adet domates        Kavrulmaya başlayınca salçaları ilave ederek birkaç dakika
                                 2 adet sivri biber     daha kavurun.
                                2 adet kuru soğan
                                  100 gr tereyağı       Üzerine doğranmış domatesler ve baharatları ilave edin.
                                6 bardak sıcak su       6 bardak sıcak su ve haşlanmış kuru fasulyeleri ekledikten
                       1 tatlı kaşığı domates salçası   sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin.
                          1 tatlı kaşığı biber salçası
                             1 çay kaşığı karabiber     Pişen fasulyenin üzerine tereyağı, kuru biber ve pastırmaları
                                  1 çay kaşığı tuz      ilave edip 10 dakika daha pişirip servis edin.





































         134
   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139