Page 138 - kayseri_mutfagi
P. 138

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                 Şaştım Aşı











                                                        Tüm bakliyatları akşamdan suya ıslatın.
                                 MALZEMELER
                         1 çay bardağı kuru fasulye     Bakliyatları bol suda 30 dakika haşlayın.
                               1 çay bardağı nohut      Haşlanan bakliyatları süzüp 2 litre kaynayan tuzlu suya ilave
                              1 çay bardağı yarma       ederek 20 dakika daha pişirin.
                            2 çorba kaşığı tereyağı     Yoğurdu 1 su bardağı su ve kaynayan çorba suyu ile karıştırın.
                               1 su bardağı yoğurt      Daha sonra kaynayan çorbanın içerisine karıştırarak ekleyin.
                                     8 bardak su        Yoğurtla birlikte 5 dakika daha pişirip altını kapatın.
                           1 çorba kaşığı kuru nane
                                  1 çay kaşığı tuz      Tereyağında yakılmış kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.












































         138
   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143