Page 138 - kayseri_mutfagi
P. 138
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Şaştım Aşı
Tüm bakliyatları akşamdan suya ıslatın.
MALZEMELER
1 çay bardağı kuru fasulye Bakliyatları bol suda 30 dakika haşlayın.
1 çay bardağı nohut Haşlanan bakliyatları süzüp 2 litre kaynayan tuzlu suya ilave
1 çay bardağı yarma ederek 20 dakika daha pişirin.
2 çorba kaşığı tereyağı Yoğurdu 1 su bardağı su ve kaynayan çorba suyu ile karıştırın.
1 su bardağı yoğurt Daha sonra kaynayan çorbanın içerisine karıştırarak ekleyin.
8 bardak su Yoğurtla birlikte 5 dakika daha pişirip altını kapatın.
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz Tereyağında yakılmış kuru naneyi üzerine dökerek servis edin.
138