Page 140 - kayseri_mutfagi
P. 140

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                     Gerdan Haşlama











                                                        Kuzu gerdanı 2 litre suda 1 saat haşlayın.
                                 MALZEMELER
                               2 adet kuzu gerdan       Haşlanan gerdanların etlerini temizleyip ayırın.
                      2 su bardağı haşlanmış nohut      Biber salçasını yağda kavurup yemeklik doğranmış soğan ve
                                    1 adet havuç        iri doğranmış havucu ilave ederek 5 dakika daha kavurun.
                                   2 diş sarımsak       Kavrulan malzemeye 4 su bardağı et suyu, ayıklanmış etler
                             1 adet orta boy soğan      ve haşlanmış nohutu ilave ederek 20-25 dakika daha pişirin.
                            1 yemek kaşığı tereyağı
                          1 tatlı kaşığı biber salçası  Pişen yemeği sıcak servis edin.
                            10 adet tane karabiber
                                  1 çay kaşığı tuz










































         140
   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145