Page 140 - kayseri_mutfagi
P. 140
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Gerdan Haşlama
Kuzu gerdanı 2 litre suda 1 saat haşlayın.
MALZEMELER
2 adet kuzu gerdan Haşlanan gerdanların etlerini temizleyip ayırın.
2 su bardağı haşlanmış nohut Biber salçasını yağda kavurup yemeklik doğranmış soğan ve
1 adet havuç iri doğranmış havucu ilave ederek 5 dakika daha kavurun.
2 diş sarımsak Kavrulan malzemeye 4 su bardağı et suyu, ayıklanmış etler
1 adet orta boy soğan ve haşlanmış nohutu ilave ederek 20-25 dakika daha pişirin.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası Pişen yemeği sıcak servis edin.
10 adet tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
140