Page 144 - kayseri_mutfagi
P. 144
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Fırın Ağzı
Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın ve sarımsakları ayıklayın.
MALZEMELER
1 kg kuzu pirzola Pirzolaları tepsiye alıp, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı
10 adet sivri biber döküp karıştırın ve tepsiye dizin.
10 adet domates Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin.
2 baş sarımsak Üzerine kalan pirzolaları dizin.
150 gr kuyruk yağı
1 çay kaşığı karabiber Etlerin üzerini domatesle kaplayın.
1 çay kaşığı tuz Domateslerin üzerine ince kıyılmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin.
Üstü kapalı olarak 1 saat, üstü açık olarak 45 dakika 180 dere-
cede pişirip servis edin.
144