Page 144 - kayseri_mutfagi
P. 144

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                                  Fırın Ağzı











                                                        Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın ve sarımsakları ayıklayın.
                                 MALZEMELER
                                 1 kg kuzu pirzola      Pirzolaları tepsiye alıp, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı
                                10 adet sivri biber     döküp karıştırın ve tepsiye dizin.
                                 10 adet domates        Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin.
                                  2 baş sarımsak        Üzerine kalan pirzolaları dizin.
                                150 gr kuyruk yağı
                             1 çay kaşığı karabiber     Etlerin üzerini domatesle kaplayın.
                                  1 çay kaşığı tuz      Domateslerin üzerine ince kıyılmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin.

                                                        Üstü kapalı olarak 1 saat, üstü açık olarak 45 dakika 180 dere-
                                                        cede pişirip servis edin.









































          144
   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149