Page 146 - kayseri_mutfagi
P. 146

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                         Kayseri Güveci











                                                        Patlıcanları alacalı soyup parmak parmak doğrayıp tuzlu suda
                                 MALZEMELER             20 dakika bekletin.
                                  7 adet patlıcan
                        400 gr doğranmış koyun eti      Bir güveç içine koyduğunuz etlerin üzerine tereyağı ve zeytin-
                           4 yemek kaşığı tereyağı      yağını ilave edin.
                          1/2 çay bardağı zeytinyağı    Suyunu çeken etlere salçaları ilave ederek kavurun.
                             1 çay bardağı sıcak su     Doğranmış soğan, patlıcan, biber ve domatesleri üzerine ekle-
                                 7 adet sivri biber     yin. Sarımsakları bütün olarak ilave edin.
                                  3 adet domates
                                3 adet kuru soğan       Tuzu ve suyu ilave edip kapağını kapatın.
                                  2 baş sarımsak        Kısık ateşte 1,5 saat pişirin.
                       1 tatlı kaşığı domates salçası
                         1 çorba kaşığı biber salçası   10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
                                 1 çay kaşığı şeker
                             1 çay kaşığı karabiber     Arzu ederseniz etleri kavurup tüm malzemeyi koyunca, 180
                                  2 çay kaşığı tuz      derece fırında 1,5 saat pişirerek de hazırlayabilirsiniz.

































         146
   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151