Page 146 - kayseri_mutfagi
P. 146
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kayseri Güveci
Patlıcanları alacalı soyup parmak parmak doğrayıp tuzlu suda
MALZEMELER 20 dakika bekletin.
7 adet patlıcan
400 gr doğranmış koyun eti Bir güveç içine koyduğunuz etlerin üzerine tereyağı ve zeytin-
4 yemek kaşığı tereyağı yağını ilave edin.
1/2 çay bardağı zeytinyağı Suyunu çeken etlere salçaları ilave ederek kavurun.
1 çay bardağı sıcak su Doğranmış soğan, patlıcan, biber ve domatesleri üzerine ekle-
7 adet sivri biber yin. Sarımsakları bütün olarak ilave edin.
3 adet domates
3 adet kuru soğan Tuzu ve suyu ilave edip kapağını kapatın.
2 baş sarımsak Kısık ateşte 1,5 saat pişirin.
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber Arzu ederseniz etleri kavurup tüm malzemeyi koyunca, 180
2 çay kaşığı tuz derece fırında 1,5 saat pişirerek de hazırlayabilirsiniz.
146