Page 136 - kayseri_mutfagi
P. 136

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                            Sac Kavurma











                                                        Arpacık soğanları soyun ve soğuk suyun içinde bekletin.
                                 MALZEMELER
                                1 kg kuzu kuşbaşı       Kuyruk yağını ufak ufak doğrayın.
                               200 gr kuyruk yağı       Sacı kısık ateşte 3-4 dakika ısıtın.
                             500 gr arpacık soğan       Isınan saca kuyruk yağını ekleyip, yağını bırakıp kızarana
                             1 çay kaşığı karabiber     kadar kavurun.
                                  1 çay kaşığı tuz
                                                        Eriyen kuyruk yağının üzerine kuşbaşı eti, tuzu ve karabiberi
                                                        ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun.
                                                        Etler kavrulmaya başlayınca arpacık soğanları ilave edip iyice
                                                        kavurmaya devam edin.

                                                        Soğanları pişince sac kavurmayı servis edin.







































         136
   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141