Page 136 - kayseri_mutfagi
P. 136
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Sac Kavurma
Arpacık soğanları soyun ve soğuk suyun içinde bekletin.
MALZEMELER
1 kg kuzu kuşbaşı Kuyruk yağını ufak ufak doğrayın.
200 gr kuyruk yağı Sacı kısık ateşte 3-4 dakika ısıtın.
500 gr arpacık soğan Isınan saca kuyruk yağını ekleyip, yağını bırakıp kızarana
1 çay kaşığı karabiber kadar kavurun.
1 çay kaşığı tuz
Eriyen kuyruk yağının üzerine kuşbaşı eti, tuzu ve karabiberi
ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun.
Etler kavrulmaya başlayınca arpacık soğanları ilave edip iyice
kavurmaya devam edin.
Soğanları pişince sac kavurmayı servis edin.
136