Page 124 - kayseri_mutfagi
P. 124

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI






                                 Etli Yaprak Sarması











                                                        Yaprakların üzerine kaynar su döküp bekletin.
                                 MALZEMELER
                                   500 gr yaprak        Soğanları çok ince doğrayın.
                   300 gr dana kuzu orta yağlı kıyma    Soğanların üzerine yıkanmış pirinç, kıyma, biber salçası, zey-
                                2 adet kuru soğan       tinyağı ve baharatları ilave ederek iyice karıştırın.
                              1,5 su bardağı pirinç     Tencerenin dibine birkaç parça yaprak, kemik ya da kaburga
                               1/4 demet maydanoz       dizebilirsiniz.
                     1 yemek kaşığı domates salçası
                        1 yemek kaşığı biber salçası    Her yaprağa bir tatlı kaşığı kadar iç koyarak sarıp, tencereye dizin.
                          1/3 çay bardağı zeytinyağı    Üzerine gelecek kadar su ilave edip kısık ateşte 30-35 dakika
                             1 çay kaşığı karabiber     pişirdikten sonra yarım saat dinlendirin.
                             1 tatlı kaşığı pulbiber
                                  1 çay kaşığı tuz      Tereyağını tavada eritip salçayı kavurun ve tuz ilave ederek
                                                        sarmanın sosunu hazır edin.
                                       sosu için 
                            2 yemek kaşığı tereyağı     Dinlenen sarmaları tabağa alıp üzerine biraz yoğurt ve salçalı
                     1 yemek kaşığı domates salçası     sostan ilave ederek servis edin.
                                  1/4 çay kaşığı tuz






























          124
   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129