Page 124 - kayseri_mutfagi
P. 124
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Etli Yaprak Sarması
Yaprakların üzerine kaynar su döküp bekletin.
MALZEMELER
500 gr yaprak Soğanları çok ince doğrayın.
300 gr dana kuzu orta yağlı kıyma Soğanların üzerine yıkanmış pirinç, kıyma, biber salçası, zey-
2 adet kuru soğan tinyağı ve baharatları ilave ederek iyice karıştırın.
1,5 su bardağı pirinç Tencerenin dibine birkaç parça yaprak, kemik ya da kaburga
1/4 demet maydanoz dizebilirsiniz.
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası Her yaprağa bir tatlı kaşığı kadar iç koyarak sarıp, tencereye dizin.
1/3 çay bardağı zeytinyağı Üzerine gelecek kadar su ilave edip kısık ateşte 30-35 dakika
1 çay kaşığı karabiber pişirdikten sonra yarım saat dinlendirin.
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz Tereyağını tavada eritip salçayı kavurun ve tuz ilave ederek
sarmanın sosunu hazır edin.
sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı Dinlenen sarmaları tabağa alıp üzerine biraz yoğurt ve salçalı
1 yemek kaşığı domates salçası sostan ilave ederek servis edin.
1/4 çay kaşığı tuz
124