Page 390 - kayseride_ticaret_ve_sanayi
P. 390
Kadir Dayıoğlu
Küçükbaş Hayvan Sayısı (2017, baş, %)
2017
Küçükbaş Kay./Tür.
Kayseri (yerli, kıl) Türkiye
Koyun 523,848 33.673.636 1,6
Keçi 76.704 10.634.672 0,7
Toplam 600.552 44.312.308 1,4
Kaynak: Tarım İl Müdürlüğü
Kayseri Tek Tırnaklı (2017)
Tek Tırnaklı Toplam
At 678
Katır 255
Eşek 1.966
Toplam 2.699
Kaynak: Tarım İl Müdürlüğü
Arıcılık (2017, adet, ton, %)
Kovan Bal
Toplam
Eski Yeni Miktar
Kayseri 1.341 71.616 72.957 - -
Türkiye 194.406 7.796.666 7.991.072 1.144 14,3
Kay./Tür. 0,7 0,9 0,9 - -
Kaynak: Tarım İl Müdürlüğü
Su Ürünleri
Tatlı su balıkçılığı konusunda Türkiye’de çok büyük mesafeler alındı. Alabalıkta
yıllık üretim 187 bin tona ulaştı. Son beş yılda sürekli artan bir ivme var. Anadolu’da
birçok ilde açılan sulama barajları, dere, nehir önleri balık çiftlikleriyle doldu taştı. 2014
yılında üretimde düşüş beklense de Türkiye halen Avrupa’nın en büyük alabalık üreticisi.
Alabalık üretiminde Muğla, İzmir, Elazığ, Malatya, Denizli, Kayseri, Kahramanmaraş,
Şanlıurfa ve Tunceli gibi iller ilk sıralarda yer alıyor. Yatırımlar bu illerde yoğunlaşırken,
denizi olmayan bu kentler Avrupa’ya yaptıkları ihracat ile dikkat çekiyor (2014).
390