Page 79 - kayseri_mutfagi
P. 79
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Pöç Kuyruk sokumu
Pörüşmek Pörsümek
Puharı Baca deliği
Püçüklü Havuç
Pül Soğanın yeşil kısmı
Püllü soğan Yeşil soğan
Pürpürüm Semizotu
Pörsüme Taze ve yeşilliğini kaybetme
Saçak Bulaşık bezi
Sası Bayat, kokmuş
Satıl Süt ve yoğurt konulan kova şeklinde metal tas
Savan Meyva toplamak için ağaç altlarına ve sofraların altına da yemek
döküntüleri için serilen örtü
Savur sini Kalabalık yemek davetlerinde kullanılan büyük sini
Sayyağ Sadeyağ
Sındırmak Oruç bozmak
Sırınmak Aç karnına gezmek
Sızgıt Kış ayları yemekte kullanmak için kavrulup saklanan, kemikli halde
küçük parçalanmış et
Sohum Bir lokma
Soku Bulgur dövülen ortası oyuk büyük taş
Sormuk Tülbentin içine konup bebeklerle emzik olarak verilen üzüm ezmesi
Sündülleme Üzerine yumurta sürülen ince uzun pide
Süntük Aç gözlü
Şalak Ham kavun, kelek
Şebit Sacda pişirilen mayasız hamurla yapılmış ince ekmek
Şebit mantısı Kıymalı yağlama
Şebit yağlaması Sıcak şebit ekmeğini sadece yağlayıp üst üste koyarak yapılan yağlama
Şeğirt Fırıncı çırağı
79