Page 75 - kayseri_mutfagi
P. 75
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Bezi Yağlama ve börekler için açılmaya hazır hamur parçası
Boraç Topraktan yapılan su testisi
Boranı Sulu ıspanak yemeği
Böreaşı Mantının çorba şeklideki hali
Bulamaç Un, su ve yağ ile yapılan çorba
Bulundu Gri renkli hevenklik üzüm
Bulunmak İkram etme
Burma Kıvrımlı böreğin ortası
Cımcıh Islak ya da iyice ıslanmış olan
Cıngı Kıvılcım
Cıngıl Üzüm salkımının küçük parçası
Cıslan/Dızlan Isırgan otu
Cıvık Sulu
Cıyındırık Etin kötü yeri
Cipcik Üstü açık, yayvan küçük sepet
Culuk Hindi
Cücük Soğanın ortası
Çalkama Yoğurdun çalkalanmasıyla yapılmış ayran
Çalma Beyaz üzümden yapılan koyu sarı renkli pekmez
Çaman Kırmızı biber ve sarımsakla pastırmanın üzerine sürülen, parazitlerin
yok edilmesini sağlayan bir bitki tozu
Çedene Kenevir tohumu
Çelik Bir gövde etin çeyreği
Çiğermek Nem almak
Fasır fasır Kabarık, yumuşak ekmek
Ferfene Erkeklerin belli günlerde topluca yediği yemek
Fıdın Yeni gelişmekte olan bağ
Filik Taze, yeni
Galle Karışık
75