Page 70 - kayseri_mutfagi
P. 70

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI








                         Sucuk harman teknelerine konulur. Sucukluk yağlar kuşbaşı şeklinde kıyılarak üzerine
                         konulur. Bu karışıma tuz, baharat, kimyon ve sarımsak ilave edilerek iyice karıştırılır.
                         Karışım 1 gün teknede bekletilir. Kıyma makinalarında ince kıyma şeklinde kıyılarak
                         sucuk hamuru hazırlanır. Sucuk hamuru özel makinalarla tabii ve suni bağırsaklara
                         doldurulur. Bağırsaklara doldurulan sucuklar kurutulur.

                         100 kg taze sucuk karışımının bileşimi; 80 kg az yağlı sığır eti, 20 kg sığır içyağı, 2 kg toz
                         halinde tatlı kırmızı biber 1 kg toz halinde acı kırmızı biber (İsteğe göre acı kırmızı biber
                         artırılır veya eksiltilir.) 2 kg sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz fark etmez) 0.5 kg karabiber,
                         4 kg yenibahar, 2.5 kg sarımsak.
   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75