Page 77 - kayseri_mutfagi
P. 77
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Hazınevi Kiler, kışlık yiyecek deposu
Hecirget Tencereyi ocağa koyarken kullanılan demir çubuklar
Hedik Suda haşlanmış buğday
Heğ İnce dallar kullanılarak örülen büyük küfe
Hekir yağı Yayıkla elde edilen yağın suda yıkanmasından sonra suyun üzerindeki
tortusu
Hekir Eritilen sadeyağın tencere dibinde kalan tortusu
Helke Kulplu büyük kova
Hereni Ufak boy kazan
Hevenk Kışın yenilmek için üzümlerin ip ya da çalı ile tavana asılması Bir çeşit
üzüm ya da salkım
Hırtışmak Yemeğin tamamen pişmemesi
Heç (hiç) Patlamış mısır
Hozan Bakımsız ve verimsiz olan bağ
Humburdüdük Obur, pis boğaz
Ilıfıdın Rafadan
Ilıştırmak Sıcak suya soğuk su ilave etmek
Irasada Olmamış karpuz
Irazgı Üzüm çeşidi, Rezzaki diyede bilinir
Illik Sahur yemeği
Irişgik Sucuk
Kabak çırpması Kabak musakka
Kamaşak Fazla ekşiden dişin kamaşması
Kanıkmak Su içerek doymak
Kannendirmek Bıktırana kadar yedirmek fazla ikram etmek
Karamık Siyah ve küçük taneli ekşi meyveleri olan, kayalık bölgelerde yetişen bitki
Kasnak Yer sofralarını yükseltmekte kullanılan yuvarlak ahşap
Katıklaş Yoğurtla yapılan bir tür soğuk çorba
Keçimemesi Kalın ve sert kabuklu siyah üzüm çeşidi
77