Page 78 - kayseri_mutfagi
P. 78
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kestirme Su ve şekerin kaynatılması ile yapılan şerbet
Keyveni İyi yemek yapan kadın
Kırmıccı Su testisi
Kirt Lahananın ortasında ki sert göbeği
Kişniş Kuş üzümü
Konursu Yanık kokusu
Koruk Olgunlaşmamış ekşi üzüm
Kosseğ Yanan ocaktaki ateşi karıştırmaya yarayan sopa
Köfter Üzüm ya da dut pekmezinden kurutularak yapılan pestil
Kömbe Yağlanmış bazlama Gözleme çeşidi
Köremez Yoğurt ve sütten yapılan yiyecek
Kün İyice eritilip toz haline getirilmiş
Kuule Tandırın hava ve kül deliği
Külek (kuulek) İnce tahtadan yapılmış yoğurt kabı
Küncü Susam tohumu
Küzürük Yağda kavrulup kurutulmuş kuyruk yağı
Lengari Tabaktan büyük yassı bakır kap
Madenis Maydanoz
Manak Yufkayı kaşık gibi kullanıp yemeği yemek
Meyane Yağda kavrulmuş un
Mıçırdamak Yemek yerken ağzın şapırtadılması
Mincimiş Yemeğin çürümeye yüz tutması
Özemek Yoğurdu sulandırıp ayran haline getirmek
Paşa Mantısı Bir tür yağ mantısı
Pehli Yazın yapılan geleneksel bir yemek
Pezik İri yapraklı ıspanak
Pıt pıt İnce bulgur
Piron Çatal
78