Page 78 - kayseri_mutfagi
P. 78

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI









                          Kestirme          Su ve şekerin kaynatılması ile yapılan şerbet

                          Keyveni           İyi yemek yapan kadın
                          Kırmıccı          Su testisi
                          Kirt              Lahananın ortasında ki sert göbeği

                          Kişniş            Kuş üzümü
                          Konursu           Yanık kokusu

                          Koruk             Olgunlaşmamış ekşi üzüm
                          Kosseğ            Yanan ocaktaki ateşi karıştırmaya yarayan sopa

                          Köfter            Üzüm ya da dut pekmezinden kurutularak yapılan pestil
                          Kömbe             Yağlanmış bazlama Gözleme çeşidi

                          Köremez           Yoğurt ve sütten yapılan yiyecek
                          Kün               İyice eritilip toz haline getirilmiş

                          Kuule             Tandırın hava ve kül deliği
                          Külek (kuulek)    İnce tahtadan yapılmış yoğurt kabı

                          Küncü             Susam tohumu
                          Küzürük           Yağda kavrulup kurutulmuş kuyruk yağı

                          Lengari           Tabaktan büyük yassı bakır kap
                          Madenis           Maydanoz

                          Manak             Yufkayı kaşık gibi kullanıp yemeği yemek
                          Meyane            Yağda kavrulmuş un

                          Mıçırdamak        Yemek yerken ağzın şapırtadılması
                          Mincimiş          Yemeğin çürümeye yüz tutması

                          Özemek            Yoğurdu sulandırıp ayran haline getirmek
                          Paşa Mantısı      Bir tür yağ mantısı
                          Pehli             Yazın yapılan geleneksel bir yemek

                          Pezik             İri yapraklı ıspanak

                          Pıt pıt           İnce bulgur
                          Piron             Çatal



          78
   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83