Page 64 - kayseri_mutfagi
P. 64
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
bir kaşığa sığarsa gelin bu sınavdan başarıyla geçti sayılırmış.
Tepsi mantısı
Kare şeklinde kesilip hazırlamış mantı hamurları içine yağ sürülmüş bir tepsiye dizilir.
Fırında yahut ocakta tepsi çevrilerek kızartılır. Bu işlemden sonra üzerine başka bir kapta
hazırlanan kıymalı sos eklenir, üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Bu mantı
çeşidi tepsiye kıymalı bir iç ile beraber hamurların konulması, pişince üzerine kıymasız
sos ve yoğurdun eklenmesi ile de hazırlanıyor.
Peynirli mantı
Kavrulmuş soğan ve peynirle hazırlanan ve üçgen formu verilmiş bir mantı çeşididir.
Yağ mantısı
Önceden pişirilerek hazırlanmış kıymalı harç doldurulan mayalı hamurlar bohça şekli
verilip kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile yenir.
F.: Suna Erdoğan Çolak