Page 64 - kayseri_mutfagi
P. 64

Geçmi ş t en Ge l eceğ e
                                                    KA Y SERİ MUTF A ĞI








                         bir kaşığa sığarsa gelin bu sınavdan başarıyla geçti sayılırmış.


                         Tepsi mantısı
                         Kare şeklinde kesilip hazırlamış mantı hamurları içine yağ sürülmüş bir tepsiye dizilir.
                         Fırında yahut ocakta tepsi çevrilerek kızartılır. Bu işlemden sonra üzerine başka bir kapta
                         hazırlanan kıymalı sos eklenir, üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Bu mantı
                         çeşidi tepsiye kıymalı bir iç ile beraber hamurların konulması, pişince üzerine kıymasız
                         sos ve yoğurdun eklenmesi ile de hazırlanıyor.

                         Peynirli mantı
                         Kavrulmuş soğan ve peynirle hazırlanan ve üçgen formu verilmiş bir mantı çeşididir.


                         Yağ mantısı
                         Önceden pişirilerek hazırlanmış kıymalı harç doldurulan mayalı hamurlar bohça şekli
                         verilip kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile yenir.

            F.: Suna Erdoğan Çolak
   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69