Page 39 - kayseri_mutfagi
P. 39
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Kayseri Yemekleri Kitapta Tarifi Verilenlerle Sınırlı Değildir.
Kaynaklarda yaptığımız tarama kapsamında Kayseri mutfağında yer aldığını tespit etti-
ğimiz yiyecek ve yemekleri topluca göstermek bu konuda araştırma yapacaklar için yol
gösterici olabilir. Kitabımızda tarifi verilen yemekler kitabın formatına uygun olduğu
ölçüde seçme yapılarak oluşturulmuştur.
Fırın ekmeği, Tandır ekmeği, Yufka, Bezdirmeç, Kurşun aşı, Düğ çorbası, Börek çorbası
(Böre çorbası), Un çorbası (Kayseri çorbası), Pirinç çorbası, Yoğurt çorbası (Toğga çorbası),
Tarhana çorbası, İşkembe çorbası, Mercimek çorbası, Arabaşı çorbası, Bulamaç çorbası,
Bulgur çorbası, Kuru bamya çorbası, Soğuk çorba, Sulu köfte, Yeşil mercimek çorbası,
Yoğurtlu yarma çorbası, Şebit yağlaması, Kıymalı yağlama, Domatesli yağlama, Peynirli
yağlama, Sade yağlama, Hakırdaklı, İçli bazlama, Tahinli bazlama, Halka kete, Açma kete,
Etli mantı, Börekaşı, Tepsi mantısı, Peynirli mantı (Prov / Piravu mantısı), Yağ mantısı,
Paşa mantısı, Çerkes mantısı, Cevizli peynirli erişte, Arabaşı, Susamlı halka, Kayseri
mantısı, Patates mantısı, Su böreği, Hazır yufka böreği, Yufka börek, Kıymalı börek (Puf
böreği), Tandır böreği, Katmer, Tahinli katmer, Açma börek, Kıvrım börek, Peta (Avcarlı
börek), Sac böreği, Pastırmalı börek, Kravat böreği, Kuru börek, Pirinç pilavı, Bulgur pilavı,
Pıtpıt pilavı, Kuskus pilavı, Erişte pilavı, Taze makarna (Üzengi Makarna), Makarna, Cevizli
makarna, Erişte makarna, Kesme makarna, El kesimi kare makarna, Pırtımpırt, Lahana,
Etli lahana dolması, Kıymalı lahana dolması, Zeytinyağlı lahana dolması, Musakka,
Kapuska, Ispanak kavurma, Ispanak borani, Kurufasulye, Mercimek, Nohut, Patlıcan,
Kovalama, Kızartma, Karnıyarık, İmambayıldı, Patlıcan dolması, Közleme, Taze fasulye,
Etli fasulye, Zeytinyağlı fasulye, Kabak çiçeği dolması, Kabak dolması, Kabak çıtması,
Patates kovalama, Patlıcan kovalama, Kurutulmuş yeşil fasulye, Patlıcan çıtma kurusu,
Kızartma etler, Pehli, Kavurma, Yağda kızarmış köfte, Sarımsaklı köfte, Sulu köfte, Kuru
köfte, Fırın köftesi, Haşlama, Tas kebabı, Kıyma soğanlaması, Üzümlü gerdan, Bayram
yahnisi, Kabak musakka, Mücver, Etli biber dolması, Zeytinyağlı biber dolması, Taze
bamya, Kuru bamya, Etli yaprak dolması / sarması, Zeytinyağlı yaprak dolması / sarması,
Kuru biber dolması, Hakırdaklı lahana sarması, Av etleri, Mumbar karın dolması, Kelle
paça, Yağbari, Ciğer yahni, Arnavut ciğeri, Yürek, Dalak, Beyin, Tavuk, Hindi dolması,
Soğan baskısı, İçli köfte, Pastırmalı kurufasulye, Bayram yahnisi, Sac kavurma, Böğür
dolması, Kaburga dolması, Şaştım aşı, Bezdirme, Borani, Gerdan haşlama, Haşlama
(Düğün eti), Nohut yahnisi, Güveç, Kayseri güveci, Fırınağzı, Kıyma kavurması, Kıymalı
pide, Peynirli pide, Bastırmalı pide, Tahinli pide, Tereyağlı pide, Kelle tava, Sac kebabı,
Pide içi (hakırdaklı, kıymalı, peynirli), Pastırmalar, Çemen, Kağıtta pastırma, Sucuklar,
Sucuk içi, Açma baklava, Güllü baklava, Kayseri baklavası (düğün baklavası), Nevzine,
Kamış baklava, Aside, Un helvası, Un kurabiyesi, S kurabiye, Şekerli kurabiye, Teltelli,
Lokma tatlısı, Yoğurt tatlısı, İncir tatlısı, Kabak tatlısı, Pekmez helvası, Şeker helvası,
Şekerli katmer, Kadayıf, Tel kadayıf, Reçeller, Sütlü, Muhallebi (Kayseri muhallebisi),
39