Page 40 - kayseri_mutfagi
P. 40
Geçmi ş t en Ge l eceğ e
KA Y SERİ MUTF A ĞI
Düğün aşuresi, Aşure, Kuru kaymak, Üzümlü, Oğmaç (Çoban baklavası), Oklava baklavası,
İncir dolması, Fincan ağzı, Ekmek kadayıfı, Taş kadayıfı, Gül reçeli, Kayısı reçeli, Kayısı
şurubu, Üçgen baklava, Gülbaru suyu, Gül şerbeti, Kayısı hoşafı, Siyah üzüm hoşafı, Yağlı
ağaç, Buğa dikeni, Kangal, Engir (taze asma sürgünü), Kuzukulağı, Oğlakkulağı, Yemlik,
Madımak, Kursalık, Çıtlık (hindibağ), Efelik, Su teresi, Yarpuz, Kuşburnu, Alıç, Bitli bakla,
Salatalık turşusu, Biber turşusu, Domates turşusu, Kelek turşusu, Karpuz turşusu, Gül-
baru turşusu, Düğün yemeyi (Takım yemeği), Yoğurt, Maydanozlu yumurta dolgusu,
Pastırmalı yumurta, Yumurta piyazı, Patates piyazı, Meyve kuruları, Peynirler, Salamura
peynir, Çömlek peyniri, Havuç, Pekmez, Patlıcanlı ve kabaklı pekmez, Duru pekmez, Ekşi
pekmez, Köfter, Sirke, Ceviz sucuğu, Baharatlar, Cacık, Cıvıklı, Örgülü pilav, Altın kesesi,
Bezdirmeç köftesi, Köfte çöreği...
F: Aynur Ekici
40